Preskoči na vsebino

Nalaganje posnetkov

Za nalaganje posnetkov priporočamo uporabo brskalnikov Firefox, Safari ali Chrome. Arnes video portal podpira nalaganje večine najbolj razširjenih video formatov, ni pa možno naložiti datotek flash in animacij gif. V primeru težav s formati, smo ustvarili stran s priporočenimi nastavitvami.

1.

Odprite pogovorno okno za nalaganje datotek

Na portalu uporabite gumb Naloži, ki se nahaja v zgornji orodni vrstici, levo ikone vašega uporabniškega računa. V primeru, da še niste prijavljeni, vas bo portal sam preusmeril na prijavno stran.

2.

Naložite datoteko

Naslednji korak je prenos ene ali več datotek iz vašega računalnika. Pred tem še enkrat preverite, da so želeni posnetki v skladu s pravili uporabe Arnes storitev. Nato lahko izberete gumb Izberite ali povlecite datoteke. Odpre se okno za iskanje datotek po sistemu, kjer izberete eno ali več datotek in nato pritisnete gumb Odpri. Datoteke lahko naložite tudi s potegom v polje.

3.

Uredite podatke o posnetku

Ko izberete posnetek, ste preusmerjeni na stran s prikazom statusa prenosa posnetka na strežnik. Okno brskalnika mora ostati odprto, dokler postopek prenosa ni dokončan.

Med nalaganjem posnetka lahko v okno Podatki o posnetku vnašate podatke o video posnetku. Obvezna polja so označena z znakom *

4.

Uredite pravice

Po pritisku na gumb Uredi pravice se prikažejo nastavitve za urejanje pravic uporabnikov. Dodate lahko vsakega uporabnika posebaj z njegovim AAI-računom, uporabite možnost uvoza z datoteko ali pa dodelite pravice ogleda ali urejanja celotni skupini zaposlenih ali učečih na podlagi domene AAI-računa.

5.

Uredite napredne podatke posnetka

Po pritisku na gumb Spremeni se prikažejo napredni podatki o posnetku, kjer lahko dodate predogledno sliko, podnapise, seznam poglavij in prilogo.

Vam je bil ta članek v pomoč?