Preskoči na vsebino

Ustvarjanje kanala za prenos v živo

1.

Odprite možnosti kanala za prenos v živo

Po uspešni prijavi v desnem zgornjem kotu izberete gumb V živo.

2.

Uredite nastavitve prenosa

Uredite nastavitve kanala za prenos v živo. Pri osnovnih nastavitvah velja opozoriti na označene nastavitve začetka in predvidenega konca prenosa. Omenjeni nastavitvi označujeta okviren čas izvedbe prenosa, a bo pretakanje v živo vidno tudi izven izbranega časovnega intervala.

3.

Uredite pravice

Ob izbiri gumba Uredi pravice v poglavju Pravice uporabnikov, se pojavijo možnosti, za dodeljevanje pravic ostalim uporabnikom z AAI-računom. Ko uporabnike dodate, se jim bo privzeto nastavila pravica za ogled. Spremembo pravic uredite tako, da na seznamu uporabnikov želenega uporabnika izberete in nato kliknete na možnost Spremeni pravice.

4.

Uredite napredne nastavitve

S klikom na gumb Spremeni v poglavju Napredne nastavitve se odprejo dodatne možnosti; med drugim lahko uredite samodejno snemanje prenosa, ki je kasneje na voljo v vašem profilu.

V sklopu naprednih nastavitev lahko prav tako omogočite avtentikacijo, ki preprečuje, da bi se v vaš prenos vključila nepooblaščena oseba. Pri izbiri te možnosti se najprej prepričajte, da sistem, ki bo uporabljen za prenos, avtentikacijo tudi podpira. Pri generiranju podatkov za prenos, se vam bo namreč generiralo tudi uporabniško ime in geslo, ki služi temu namenu.

5.

Shranite podatke

Ko nastavitve vašega kanala shranite oziroma potrdite, se vam prikaže spodnje obvestilo, z vsemi podatki, ki jih potrebujete za začetek prenosa preko izbrane programske opreme.

Svetujemo vam, da si podatke skopirate, preko gumba Kopiraj v odložišče in jih shranite za kasnejše urejanje ali pričetek pretakanja v živo. Podatkov ne delite z drugimi osebami, saj ti vsebujejo vse informacije, ki so zahtevane za pretakanje v živo preko vašega kanala.

!

V kolikor želite prenos v živo shraniti kot posnetek, morate znotraj Naprednih nastavitev omogočiti Avtomatsko snemanje. Samodejno se bo ustvaril posnetek vašega prenosa, ki ga lahko kasneje pregledate, objavite, prenesete ali zavržete.

Vam je bil ta članek v pomoč?