Preskoči na vsebino

Outlook 2019

Dodajanje novega računa

1.

Začnite s postopkom dodajanja novega računa preko nadzorne plošče

Pri prvem zagonu programa Outlook 2019 se zažene čarovnik, ki ne ponuja možnosti urejanja potrebnih strežniških nastavitev, zato nastavitve pošte potekajo na nadzorni plošči. Čarovnik lahko preprosto zaprete.

Za nastavitev računa odprite Nadzorno ploščo/Control panel, spremenite pogled na Male ikone/Small icons, nato izberite Pošta/Mail. V novem oknu izberite prvo možnost E-poštni računi/E-mail accounts.

2.

Dodajte nov račun

V naslednjem oknu izberete gumb Novo/New.

3.

Izberite ročno nastavitev

Izberite možnost Ročna nastavitev ali dodatne vrste strežnikov/Manual setup or additional server types in nadaljujte s klikom na gumb Naprej/Next.

4.

Izberite storitev POP ali IMAP

Izberite možnost POP ali IMAP/POP or IMAP in svojo izbiro potrdite s klikom na gumb Naprej/Next.

5.

Vnesite informacije o uporabniku in strežniku

Primer izpolnjenih nastavitev je razviden na spodnji sliki. Za dodatna pojasnila kliknite na možnost Prikaži več pod sliko.

6.

Nastavite varno povezavo

Pred nadaljevanjem nastavite še šifrirano povezavo in vklopite avtentikacijo za odhodni strežnik. Najprej kliknite na gumb Več nastavitev/More settings. Arnes omogoča varno povezavo TLS (Transport Layer Security) in SSL (Secure Sockets Layer) – komunikacija med odjemalcem in strežnikom poteka v šifrirani obliki.

Za nastavitev varne povezave v novo odprtem oknu izberite zavihek Napredno/Advanced. Primer izpolnjenih nastavitev je razviden na spodnji sliki. Za dodatna pojasnila kliknite na možnost Prikaži več pod sliko.

7.

Omogočite SMTP avtentikacijo

Omogočiti je potrebno še SMTP-avtentikacijo. Izberite zavihek Strežnik za odhodno pošto/Outgoing Server in obkljukajte možnost Strežnik za odhodno pošto (SMTP) zahteva preverjanje pristnosti/My outgoing server (SMTP) requires authentication. Nastavitev potrdite s klikom na gumb Vredu/OK, nato postopek nadaljujete s klikom na gumb Naprej/Next.

8.

Preverite pravilnost podatkov

Odjemalec pošte MS Outlook 2019 bo preveril pravilnost vpisanih podatkov. V primeru uspešne prijave na strežnik dohodne ter odhodne pošte, se prikaže naslednje besedilo: “Čestitamo! Vsi preizkusi so uspešno opravljeni. Za nadaljevanje kliknite na gumb Zapri/Close.

9.

Zaključite postopek

Uspešno ste si nastavili elektronsko pošto v programu MS Outlook 2019. Za zaključek pritisnite na gumb Dokončaj/Finish.

Spreminjanje nastavitev računa

1.

Odprite nastavitve računa

Odprite meni Datoteka/File, izberite možnost Informacije/Info ter dvakrat kliknite možnost Nastavitve računa/Account Settings .

2.

Izberite želen e-poštni račun

V novo odprtem oknu izberite želen e-poštni račun. Za spremembo nastavitev računa kliknite na gumb Spremeni/Change.

3.

Uredite nastavitve

Odpre se okno z nastavitvami računa, kjer lahko spreminjate nastavitve.

Vam je bil ta članek v pomoč?