Preskoči na vsebino

Prenos pošte iz enega v drug poštni predal

E-pošto najlažje prenesete s pomočjo poštnih odjemalcev, v navodilih bo predstavljen primer z aplikacijo Outlook. V primeru, da imate že ustvarjeno datoteko tipa MIME ali Mbox, lahko sledite navodilom za uvoz pošte v spletnem vmesniku Arnes Webmail.

1.

Dodajte račun v Outlook

Za prenos sporočil med računoma boste morali oba računa dodati v aplikacijo Outlook. To storite tako, da za oba računa sledite prvemu in drugemu koraku navodil za nastavitev programa MS Outlook 2019.

2.

Prenesite vsebino poštnega predala

Ko ste uspešno dodali oba računa, lahko prenesete elektronska sporočila iz mape prvega v mapo drugega računa. Prenesete lahko vsa sporočila hkrati, tako da jih najprej označite s hkratnim klikom tipk Ctrl in a. Z levim klikom miške in potegom prenesite vsebino (drag & drop).

 

3.

Odstranite račun

Po končanem prenosu pošte je priporočeno, da se oba računa v primeru neuporabe vmesnika Outlook odstranita. Če Outlook uporabljate, odstranite le račun, s katerega ste prenašali pošto.

Postopek odstranitve računa je sledeč, odprite meni Datoteka/File, izberite možnost Informacije/Info ter Nastavitve računa/Account Settings.

 

4.

Zaključite postopek

Izberemo račun, ki ga želimo odstraniti in pritisnemo na gumb Odstrani/Remove na vrhu tabele.

Vam je bil ta članek v pomoč?